کاشت ابرو یک روش محبوب برای افرادی است که به دنبال بهبود ظاهر ابروهای خود هستند. در حالی که این روش به طور کلی بی خطر است، اما در صورت کاشت نادرست، عدم مراقبت درست از محل کاشت، احتمال ایجاد عفونت در محل پیوند ابرو وجود دارد. در این مقاله از مجله دکتر مطب به بررسی علل عفونت بعد از کاشت ابرو می پردازیم، علائم و روش های درمان عفونت را بررسی می کنیم و نکات مفیدی برای پیشگیری از آن ارائه می دهیم.
عفونت بعد از کاشت ابرو می تواند به دلایل زیر ایجاد شود که باعث بروز علائمی خاصی می شود:
عدم رعایت بهداشت مناسب قبل و بعد از عمل می تواند خطر عفونت را افزایش دهد. ناحیه پیوند شده باید تمیز و عاری از باکتری یا سایر میکروارگانیسم ها باشد. برای تمیز و ضدعفونی کردن محل پیوند، باید توصیه های جراح را به خوبی رعایت کرد و از محصولات تجویز شده توسط جراح، استفاده کرد.
در حین عمل پیوند، احتمال ورود باکتری به محل جراحی وجود دارد. اگر ابزار جراحی، ناحیه اهداکننده یا پوست اطراف آن به درستی استریل نشده باشند، احتمال ورود باکتری های مولد عفونت بیشتر می شود.
افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مانند افرادی که بیماری های زمینه ای دارند یا داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند، ممکن است بیشتر مستعد ابتلا به عفونت بعد از کاشت ابرو باشند.
برای کاشت ابرو باید حتما به متخصص پوست و مو یا جراح زیبایی مراجعه کرد، این افراد تجربه کافی در برداشتن فولیکول های مو، جدا کردن و کاشت آن در محل ابرو ها را دارند و احتمال بروز عوارضی مانند عفونت را به شدت کاهش می دهند.
کاشت ابرو از روش های است که توسط آرایشگران، پزشکان، پرستاران و افرادی که مراکز زیبایی دارند نیز قابل انجام است، اما در صورت کاشت ابرو توسط این افراد، به دلیل نداشتن مهارت و تخصص لازم، احتمال ایجاد عفونت و خطر شکست کاشت به شدت بالا می رود. بنابراین لازم است که به مراکز کاشت ابرو مراجعه کنید.
احتمال عفونت بعد از کاشت ابرو بسیار کم است، اما مانند هر عمل جراحی دیگری، وجود دارد. اگرچه این عمل کم تهاجمی است، اما به دلیل ایجاد زخم و برش در نواحی اهدا کننده و ابرو، احتمال نفوذ میکروب ها و بروز عفونت وجود دارد. عوامل متعددی میتوانند بر احتمال عفونت بعد از کاشت ابرو تاثیر بگذارند، از جمله:
👈بیش تر بخوانید: ماندگاری کاشت ابرو چقدر است؟
تشخیص علائم عفونت پس از کاشت ابرو، برای مراجعه فوری به پزشک ضروری است. در صورت بروز هر کدام از علائم زیر باید برای تشخیص و درمان به موقع به پزشک مراجعه کرد:
در صورت ایجاد عفونت پس از کاشت ابرو، درمان به موقع آن برای جلوگیری از بروز عوارض کاشت ابرو الزامی است. روش های درمانی عفونت شامل موارد زیر هستند:
زمانی که افراد برای درمان عفونت پس از کاشت ابرو به متخصص مراجعه می کنند، پزشک با توجه به شدت عفونت، آنتی بیوتیک های خوراکی یا موضعی برای از بین بردن باکتری های عامل عفونت تجویز می کند.
در مواردی که تجمع چرک یا مایع چرکی وجود داشته باشد، جراح ممکن است برای بهبودی کامل و از بین بردن قطعی عفونت، از تخلیه مایع چرکی استفاده کند.
مراقبت مناسب از زخم برای جلوگیری از بدتر شدن عفونت ضروری است. تمیز کردن ناحیه عفونت با محلول ضد عفونی کننده تجویز شده و استفاده از یک پماد موضعی از جمله روش های مراقبت از محل زخم هستند.
👈بیش تر بخوانید: مزوتراپی ابرو بعد از کاشت
می توان برای پیشگیری از عفونت پس از کاشت ابرو و بهبودی سریع، اقدامات پیشگیرانه زیر را با دقت انجام داد:
یک جراح مجرب و با تجربه را انتخاب کنید که از پروتکل های بهداشتی دقیق پیروی کند تا خطر عفونت را به حداقل برساند.
دستورالعمل های جراح در مورد مراقبت های قبل و بعد از کاشت را رعایت کنید، پاکسازی مناسب محل جراحی و استفاده از محلول های آنتی باکتریال تجویز شده، از نکات توصیه شده توسط پزشک است.
با لمس یا خاراندن ناحیه پیوند شده، باکتری را وارد محل پیوند می شود و احتمال عفونت را افزایش می دهد. محل کاشت را تمیز نگه دارید و از هرگونه تماس غیر ضروری خودداری کنید.
اگر جراح شما آنتی بیوتیک یا هر داروی دیگری را تجویز می کند، مطمئن شوید که آنها را طبق دستور مصرف می کنید تا از عفونت جلوگیری کنید.
سیستم ایمنی قوی نقش حیاتی در پیشگیری از عفونت ها دارد. یک سبک زندگی سالم از جمله رژیم غذایی متعادل، ورزش منظم و خواب کافی را در اولویت قرار دهید تا سیستم ایمنی شما تقویت شود.
در طول فرایند بهبودی، باید از رفتن به استخرها، جکوزی ها، سونا و سایر محیط های عمومی که محل تجمع باکتری ها هستند، خودداری کنید.
👈بیش تر بخوانید: خارش ابرو بعد از کاشت به چه علتی ایجاد می شود؟
در حالی که عفونت پس از کاشت ابرو یک عارضه نسبتاً نادر است، اما آگاهی از خطرات احتمالی بروز آن و انجام اقدامات احتیاطی ضروری است. با درک علت عفونت پس از کاشت ابرو، شناخت علائم و پیروی از اقدامات بهداشتی مناسب، می توانید شانس ابتلا به آن را به حداقل برسانید.
در صورت بروز عفونت، فورا به دنبال مراقبت های پزشکی و درمان مناسب باشید. به یاد داشته باشید که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است، بنابراین سلامت کلی خود را در اولویت قرار دهید و دستورالعمل های ارائه شده توسط جراح خود را دنبال کنید تا کاشت ابروی موفق و بدون عفونتی داشته باشید.
قرمزی، درد، تورم، ترشحات چرکی، و تب از علائم شایع عفونت بعد از کاشت ابرو هستند. در صورت مشاهده هر یک از این علائم، به طور فوری به پزشک مراجعه کنید.
در این صورت، مراجعه فوری به پزشک متخصص پوست یا جراح پلاستیک ضروری است. تا زمان مراجعه به پزشک، از دستکاری ابروها یا کندن موهای ابرو خودداری کنید. همچنین می توانید از کمپرس سرد برای کاهش تورم و درد استفاده کنید.
در حالی که عفونت بعد از کاشت ابرو می تواند اتفاق بیفتد، اما با مراقبت های صحیح و مصرف آنتی بیوتیک های تجویز شده توسط پزشک، به ندرت منجر به ریزش دائمی ابروها می شود.