بسیاری از زنان برای حفظ ظاهر و زیبایی خود، در دوران بارداری از روش های زیبایی مختلفی استفاده می کنند. کاشت ابرو یکی از روش های زیبایی است که با کاشت فولیکول های مو با هدف پر شدن و فرم دادن ابروها انجام می شود. با این حال، وقتی صحبت از کاشت ابرو در بارداری می شود، باید نکات مهمی را در نظر داشت.
در این مقاله از مجله دکتر مطب، درباره اینکه آیا کاشت ابرو در دوران بارداری مجاز است؟ نگرانی های مربوط به کاشت ابرو در این دوران، جایگزین های آن در این دوران بحث خواهیم کرد.
کاشت ابرو یک روش زیبایی است که هدف آن پرپشت و متراکم کردن ابروهای نازک یا کم پشت است. این روش شامل استخراج فولیکول های مو از ناحیه اهداکننده مانند پشت پوست سر و پیوند آن ها به ناحیه ابرو است.
به دلیل استفاده از بیهوشی، تزریق بی حسی، احتمال بروز عفونت یا سایر عوارض و ایجاد تغییرات هورمونی کاشت ابرو در دوران حاملگی توصیه نمی شود.
👈بیش تر بخوانید: با دلایل سیخ شدن ابرو بعد از کاشت ابرو آشنا شوید.
معمولا کاشت ابرو در این دوران به دلیل خطرات زیر توصیه نمی شود:
روشهای کاشت ابرو معمولاً به بیحسی موضعی برای بیحس کردن ناحیه اهداکننده و گیرنده نیاز دارند، در حالی که بی حسی موضعی به طور کلی در دوران بارداری بی خطر تلقی می شود، اما بهتر است از قرار گرفتن در برابر تاثیرات بی حسی و بیهوشی در این دوران خودداری کرد و در صورت استفاده از این روش باید با یک متخصص پوست و مو یا جراح، مشورت کرد و از عوارض و تاثیرات ناشی از آن مطلع شد.
هر گونه عمل جراحی از جمله خطر عفونت را به همراه دارد. در دوران بارداری، سیستم ایمنی بدن ممکن است کمی ضعیف شود و زنان باردار را مستعد ابتلا به عفونتها کند. بروز عفونت در دوران بارداری، سلامت جنین و مادر باردار را به خطر می اندازد.
هورمون های بارداری می توانند بر رشد و بافت مو تأثیر بگذارند، تغییرات هورمونی در دوران بارداری ممکن است بر نتایج کاشت ابرو تأثیر بگذارد و رشد موها را مختل کند. از طرفی ظاهر و رشد فولیکول های مو پیوندی ممکن است در دوران بارداری و پس از زایمان متفاوت باشد.
کاشت ابرو نیازمند یک دوره نقاهت است که در طی آن احتمال بروز ناراحتی، تورم و کبودی وجود دارد. مدیریت این علائم همراه با نیازهای فیزیکی بارداری برای زنان باردار چالش برانگیز است؛ مصرف دارو برای کاهش درد در دوران بارداری توصیه نمی شود.
کاشت ابرو در در دوران بارداری توصیه نمی شود، اما می توان از روش های جایگزین استفاده کرد. قبل از تصمیم گیری در مورد روش های زیبایی در دوران بارداری، باید با یک متخصص پوست مشورت کرد.
متخصص پوست می تواند بر اساس شرایط خاص بیمار توصیه های شخصی ارائه دهد، به افراد کمک کند تا انتخاب های آگاهانه ای داشته باشند و سلامت مادر و سلامت جنین را در اولویت قرار می دهد.
👈بیش تر بخوانید: عفونت بعد از کاشت ابرو به چه علت ایجاد می شود؟
استفاده از آرایش ابرو، مانند مداد، پودر یا ژل، می تواند به پر تر نشان دادن و فرم دادن ابروها کمک کند. استفاده از این محلول های موقت در دوران بارداری بی خطر است و امکان انعطاف پذیری در تنظیم شکل و پری ابروها را فراهم می کند.
رنگ آمیزی ابرو شامل استفاده از رنگ نیمه دائمی روی ابروها، تقویت رنگ و پرتر نشان دادن آنها است. این روش به طور کلی در دوران بارداری بی خطر است اما باید توسط یک متخصص آموزش دیده با استفاده از محصولات ایمن و تایید شده انجام شود.
می توان به جای کاشت ابرو در بارداری از برخی از داروهای طبیعی و تقویتی مانند روغن کرچک یا روغن زیتون استفاده کرد. استفاده از این روغن ها به صورت روزانه و به مقدار کم به بهبود ظاهر طبیعی ابرو ها کمک می کند. با این حال، توجه به این نکته مهم است که اثربخشی این درمان ها در بین افراد متفاوت است.
کاشت ابرو در دوران بارداری نیاز به احتیاط و مشورت با پزشک دارد. به طور کلی، توصیه میشود که کاشت ابرو در این دوره به تعویق انداخت و پس از تولد نوزاد انجام شود.
همانطور که گفتیم در دوران بارداری، تغییرات هورمونی و بیشتر شدن خطر عفونتها میتوانند عوارض جدی برای مادر و جنین داشته باشند. همچنین، ممکن است برخی داروها و مواد ضدعفونی کنندهها که در کاشت ابرو استفاده میشوند، برای جنین ضرر داشته باشند. بنابراین، قبل از کاشت ابرو در دوران بارداری، بهتر است با پزشک خود مشورت کرد.
بعد از زایمان، بدن به تدریج به حالت عادی خود برمیگردد و خطر عفونتها و عوارض جانبی کاشت ابرو کاهش مییابد. بنابراین، بعد از زایمان زمان مناسبی برای کاشت ابرو است.
برای کاشت ابرو بعد از زایمان، باید حداقل چند هفته پس از زایمان صبر کرد تا بدن بهبود یابد و شرایط کاشت ابرو را داشته باشد. البته نوزاد از شیر مادر تغذیه کند، بهتر است دوباره این روش را به تعویق انداخت یا در این باره با پزشک مشورت کرد و مراقبت های لازم را رعایت کرد.
در حالی که کاشت ابرو ممکن است گزینه مطلوبی برای بهبود ظاهر ابروها باشد، به طور کلی توصیه می شود از انجام عمل های زیبایی انتخابی مانند کاشت ابرو در این دوران خودداری کنید.
ایمنی و سلامتی مادر و جنین در این دوران از اهمیت بالایی برخوردار است. بررسی گزینههای جایگزین، مانند آرایش ابرو، رنگآمیزی ، میتواند راهحلهای موقتی برای حفظ ظاهر مطلوب ابرو ارائه دهد. همیشه با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنید تا بهترین رویکرد را برای شرایط فردی خود پیش ببرید.