یکی از معیارهای اصلی زیبایی چهره داشتن پوستی صاف و شادب است که به وجود آمدن جوش باعث بر هم خوردن این زیبایی می شود. عوامل بسیار زیادی اعم از تغییرات هورمونی، ژنتیک، آلودگی و … باعث ایجاد جوش و آکنه روی صورت می شود. اما راه های درمان جوش صورت چیست؟ آیا قاتل جوش صورت وجود دارد؟ با دکتر مطب در ادامه این نوشتار همراه باشید تا شما را با روش های خانگی و پزشکی درمان آکنه آشنا کنیم.
آکنه یا جوش نوعی زائده پوستی است که به دلیل آلوده یا ملتهب شدن غدد چربی موجود در سطح پوست ایجاد می شود. برای درمان جوش صورت یا سایر جوش های بدن باید دلیل ایجاد جوش را بدانید و سپس نوع آن را شناسایی کنید تا بهترین روش را برای درمان آن انتخاب کنید. هر یک از منافذ باز صورت شما یک ورودی فولیکول مو محسوب می شود که مو و غدد چربی دارد. به صورت طبیعی این چربی تولید شده باید از فولیکول خارج شود و به سطح پوست برسد. اما اگر این سیر طبیعی طی نشود، باعث ایجاد جوش و آکنه در سطح پوست می شود.
مشکلات هورمونی و آلودگی محیط و پوست می توانند علت جوش صورت باشند. البته تغذیه نامناسب، عوامل ژنتیکی، قاعدگی، استفاده از قرص های ضد بارداری، استرس و فشارهای روحی، استعمال دخانیات، استفاده از لوازم آرایشی نامرغوب، تعریق و پوشیدن لباس های تنگ باعث تشدید آکنه می شوند.
👈 بیشتر بخوانید: آیا با راه های درمان جوش سر سیاه آشنایی دارید؟
یکی از شایع ترین بیماری های پوستی در جهان، آکنه یا همان جوش است که اصولا افراد 11 تا 30 ساله از آن رنج می برند. در صورتی که با انواع جوش صورت آشنا باشید بهترین روش درمان برای جوش صورت را انتخاب خواهید کرد. انواع جوش صورت عبارتند از:
جوش های سرسفید یا کومودون بسته که به شکل برجستگی های سفید رنگ هستند؛ اصولا چرکی می باشند و پوست اطراف آنها به رنگ قرمز می باشد. درمان جوش چرکی و یا سر سفید ممکن است کمی دردناک باشند.
جوش های سرسیاه یا کومدون باز به دلیل مسدود شدن فولیکول ها با چربی یا سلول های مرده پوست ایجاد می شوند. جوش های سر سیاه اصولا بدون درد هستند.
پاپول ها برجستگی های کوچک قرمز رنگ یا صورتی رنگ در زیر سطح پوست هستند که اصولا سفت و برآمده هستند. پاپول ها جزء جوش های چرکی می باشند.
پوسچول ها برجستگی های بزرگ و قرمز رنگی هستند که اصولا وسط آنها زرد یا سفید می باشد. این نوع جوش ها التهابی و چرکی می باشند و بیشتر در کمر، قفسه سینه و صورت ظاهر می شوند. علت ایجاد این نوع جوش ها آلودگی موجود در منافذ پوست و مشکلات هورمونی می باشد.
این نوع جوش ها به شکل برجستگی های گوشتی سفت و قرمز رنگ در عمق پوست هستند. جوش های ندولار دردناک و ملتهب هستند.
شدیدترین نوع آکنه کیست ها هستند که همراه با عفونت شدید در اعماق پوست هستند. کیست ها ظاهری بزرگ، قرمز، ملتهب و چرکی دارند که بسیار دردناک می باشند.
انتخاب بهترین راه برای درمان جوش های صورت به موارد زیادی بستگی دارد. مواردی از جمله نوع جوش، شدت آن، نوع پوست و…
برای اینکه بتوانید یک تصمیم درست در این باره بگیرید باید با متخصص پوست خود مشورت کنید. متخصص پوست در وهله اول پوست شما را معاینه می کند و نوع آکنه را تشخیص می دهد تا در ادامه بتوانید یک پروسه درمانی موفق را پشت سر بگذارید.
اینکه کدام یک از روش های درمانی برای شما موثرتر است به طور کامل به نوع پوست و نوع جوش های صورت شما بستگی دارد. اما در صورتی که چند هفته از درمان شما می گذرد و نتیجه مطلوب را نگرفته اید باید در این مورد با متخصص پوست خود مشورت کنید. متخصص پوست می تواند مراحل زیر را در روند درمان شما قرار دهد.
باید بگوییم که درمان جوش صورت فوری غلط است. شما برای درمانجوش های خود نیاز به زمان و تلاش مستمر دارید. به طور کلی درمان های جوش صورت با کنترل و کاهش تولید چربی پوست شروع می شود. سپس باید عفونت های باکتریایی موجود در زیر پوست درمان شود. همچنین باید بگوییم که در روند درمان عجله نکنید، زیرا استفاده از راه هایی برای درمان جوش صورت به مدا 6 الی 8 هفته طول می کشد.
راه های درمان خانگی جوش صورت تنها برای درمان جوش های خفیف و غیرالتهابی مانند جوش های سرسفید و سرسیاه می توانند مناسب باشند. در ادامه چندتا از راه های درمان جوش صورت خانگی را نام می بریم.:
👈 بیشتر بخوانید: بهترین راه های درمان جوش های هورمونی
خوشبختانه امروزه راه های درمان جوش صورت بسیار زیادی روی کار آمده اند که باعث از بین بردن جوش برای همیشه می شوند. یکی از این روش ها پکیج کامل از درمان جوش است که در ادامه به معرفی آن خواهیم پرداخت. البته قبل از این روش درمانی پزشکان از روش هایی مثل میکرونیدلینگ، لیزر درمانی، لایه برداری شیمیایی، تخلیه جوش، میکرودرم ابریژن و … برای درمان جوش صورت استفاده می کردند.
پکیج درمان جوش یک روش نوین برای درمان جوش است که در این روش از مواد برند درمانی و دستگاه های غیرتهاجمی استفاده می شود. در واقع انتخاب نوع روش درمان در این پکیج بر عهده پزشک است که بر اساس نوع جوش و شدت آن بهترین روش را انتخاب می کند.
در این روش خبری از تبلیغات زرد تحت عنوان “درمان سریع جوش صورت” نیست اما “قطعی ترین روش درمان جوش صورت” دقیقا همین روش است. چرا که برای رسیدن به نتیجه دلخواه باید کمی صبور باشید و حدود 5 الی 8 جلسه در فاصله یک هفته ای به مطب پزشک خود برای ادامه روند درمان مراجعه کنید.
5 قدم اصلی این پکیج درمانی برای درمان همیشگی جوش صورت عبارتند از:
گاها مشاهده می کنیم که افراد به دنبال بهترین پماد برای جوش صورت هستند. استفاده از پمادها و سایر داروها جزو درمان های موضعی محسوب می شوند. برخی از بهترین پمادها برای جوش صورت را در ادامه معرفی خواهیم کرد:
اگر صورت شما جوش های خفیف و سطحی دارد، رتینوئیک اسید و یا ترتینوئین می تواند بهترین راه برای رفع جوش صورت باشد. این داروها به صورت ژل٬لوسیون و یا پماد فروخته می شوند.
پزشک متخصص برای افرادی که جوش های التهابی دارند قرص های داپسون تجویز می کنند. این دارو باید دو بار در روز مصرف شود.
آنتی بیوتیک ها به کشتن باکتری ها و در ادامه آن به کاهش قرمزی و التهاب جوش ها کمک می کنند. همراه با آنتی بیوتیک ها داروهایی همانند کلیندومایسین و اریترومایسین نیز تجویز می شوند تا از بروز مقاومت در آنتی بیوتیک ها جلوگیری شود.
مقالات زیادی درباره از بین بردن جوش در یک شب ممکن است خوانده باشید. اما در پاسخ به این سوال که آیا از بین بردن جوش در چند ثانیه امکان پذیر هست یا خیر؟ باید بگوییم که : خیر! حتی اگر محصول و یا دارویی برای این روش به گوش شما برسد نیز نباید باور کنید. این ها همه چنبه تبلیغاتی دارند. بنابراین توصیه می شود که راه های درمان جوش صورت سریع را باور نکنید.
ما در این نوشتار به معرفی انواع جوش، علت ایجاد آن و راه های درمان جوش صورت پرداختیم. در واقع انتخاب بهترین روش درمان جوش صورت بسته به نوع جوش و علت ایجاد جوش دارد؛ بنابراین به هیچ عنوان برای درمان جوش صورت به سراغ درمان های سرخود نروید و در اولین فرصت برای درمان این عارضه پوستی به یک کلینیک زیبایی مراجعه کنید تا با هزینه کمتر به پوست صاف و بدون جوش برسید.