آیا می دانید انواع جوش صورت نشانه چیست؟ به دنبال راه حلی برای درمان آن رفته اید؟ انواع جوش صورت و درمان آن به چه صورت تشخیص داده می شود؟ بروز جوش در صورت و بدن یکی از متداول ترین مشکلات پوستی است که همه ما در سنین مختلف به ویژه در سن بلوغ و نوجوانی با آن رو به رو شده ایم. اگر قصد دارید درباره انواع جوش صورت، علل به وجود آمدن و راه های درمان آن ها بیشتر بدانید، در ادامه این مطلب با کلینیک زیبایی دکتر مطب همراه باشید. ما در این مقاله قصد داریم شما را با انواع جوش های صورت آشنا کنیم تا بهتر بتوانید به دنبال راه هایی برای درمان آن بروید.
علت اصلی به وجود آمدن انواع جوش صورت، تجمع سلول های مرده پوست و چربی ها در منافذ پوست و در اطراف فولیکول های مو می باشد. اما گاه ممکن است، برخی از جوش ها در اثر عواملی از جمله نوسانات هورمون ها، بیماری ها و مراقبت های نادرست از پوست به وجود بیایند. در ادامه ما انواع جوش صورت با تصویر را برای شما به نمایش گذاشته ایم.
?بیشتر بخوانید: ویژگی های بهترین کلینیک زیبایی در شمال تهران را بشناسید.
جوش ها بسته به شدت وخامتشان به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. شما با شناخت انواع جوشهای صورت بهتر می توانید آن ها را درمان کنید. انواع جوش در صورت می تواند رنگ های سفید، مشکی، قهوه ای و یا قرمز داشته باشد. این جوش ها به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند.
جوش های سر سفید و سر سیاه که بسیاری از شما با این دو آشنایی دارید در دسته جوش های غیرعفونی پوست صورت قرار می گیرند. باید خاطر نشان کرد که بسیاری از افراد جوش را با نام آکنه نیز می شناسند. اما این یک باور غلط است. زیرا آکنه خود نوعی جوش صورت است.
اگر شما نیز به دنبال پاسخی برای انواع جوش صورت و علت آن هستید در ادامه با ما همراه باشید. انواع جوش صورت به شرح زیر می باشند:
از رایج ترین انواع جوش صورت و بدن، جوش های سرسیاه هستند که کومدون های باز نیز نام دارند و به شکل نقطه های سیاه رنگ روی پوست صورت ظاهر می شوند. اگر بخواهید بدانید که این نوع از جوش صورت نشانه چیست؟ باید بگوییم که وقتی که منافذ باز پوست با ترکیبی از چربی های اضافه و سلول های مرده پوست بسته شوند این نوع جوش به وجود می آید. جوش های سر سیاه دارای منافذ باز هستند و با هوا در تماس می باشند.
انواع جوش روی صورت می توانند آزاردهنده باشند اما جوش های سرسیاه بدترین نوع آن ها هستند. یکی از موثرترین روش ها، تخلیه جوش های سر سیاه است اما شما از فشار دادن و نیشگون گرفتن این جوش ها اجتناب کنید چرا که این کار باعث التهاب پوست و بزرگ شدن منافذ جوش می شود. همچنین تخلیه غیراصولی این جوش ها می تواند باعث ایجاد اسکار یا جای جوش بشود.
برای از بین بردن جوش های سرسیاه استفاده از محصولات موضعی پوست مانند سالیسیلیک اسید بسیار موثر است.
جوش های سر سفید که به کومدون های بسته معروف هستند از خفیف ترین انواع جوش صورت می باشند.
این جوش ها در اثر چربی و پوست مرده به شکل برجستگی های چرکی و سفید رنگ ظاهر می شوند. جوش های سرسفید برخلاف جوش های سرسیاه دارای منافذ باز نیستند بلکه منافذ آن ها با لایه ای نازک از پوست پوشیده شده که سبب می شود برآمدگی زیر سطح پوست قرار بگیرد.
جوش های سرسفید که به عنوان جوش ناگهانی صورت هم شناخته می شوند، متاسفانه درمان سریع ندارند و از بین بردنشان زمان بر و طولانی می باشد. اگر شما هم با جوش سرسفید مواجه شدید، اکیداً از تخلیه کردنشان خودداری کنید زیرا این کار باعث پخش شدن عفونت و افزایش التهاب می شود.
بهترین روش برای درمان جوش های سر سفید پاکسازی پوست است. بسیاری از کلینیک های زیبایی این کار را انجام می دهند. در جلسات پاکسازی پوست سلول های مرده و چربی اضافه از پوست خارج می شوند و پاکسازی صورت می گیرد. همچنین محصولات پوستی طبیعی که دارای ویتامین A هستند نیز می تواند به شما بسیار کمک کند.
این جوش های سر سفید به دلایل مختلفی ممکن است ایجاد شوند که عمدتا در موارد زیر خلاصه می شوند. علت جوش های ناگهانی صورت عبارتند از:
زمانی که منافذ پوست بسته شوند و باکتری هایی که مولد آکنه هستند در آن منافذ شروع به رشد کنند، سیستم ایمنی بدن با ارسال گلبول های سفید برای مبارزه با عفونت واکنش نشان می دهد و جوش های التهابی از نوع پاسچول و پاپول به وجود می آیند. اطراف برآمدگی جوش پاپول معمولاً قرمز، ملتهب و متورم می شود. به طور کلی پاپول سفت دانه و پاسچول چرک دانه نام دارد.
برای پیشگیری و درمان این مورد از انواع جوش صورت هرشب پوست خود را با آب ولرم و شوینده مخصوص صورت به آرامی شستشو دهید.
اگر به این جوش های التهابی مبتلا شدید، از پوشاندن آن ها با مواد آرایشی به شدت بپرهیزید چرا که منجر به شدیدتر شدن آن ها می شود. برای درمان این نوع از جوش ها می توانید از محصولات طبیعی آنتی باکتریال استفاده کنید.
جوش های چرکی (پاسچول ها) برآمدگی های کوچکی به رنگ صورتی و یا قرمز هستند که روی سطح پوست پدیدار می شوند و پر از مایع چرکی زرد رنگ می باشند. جوش های قرمز (پاپول ها) هم همانند پاسچول ها می باشند اما مایع چرکی را ندارند.
از شدیدترین انواع جوش صورت می توان جوش های ندولار و کیستیک را نام برد که اگر به درستی درمان نشوند می توانند باعث بروز عوارض دائمی روی پوست شوند. بر اساس تحقیقات برای درمان این جوش ها چند هفته و یا چند ماه زمان لازم است. از تخلیه آکنه ندولار بپرهیزید. زیرا ممکن است باعث ایجاد جای جوش بشود.
این نوع جوش ها از موارد جوش های عفونی محسوب می شوند. جوش های ندولار و جوش های زیرپوستی را با مصرف آنتی بیوتیک ها درمان می کنند. البته اگر مورد حاد باشد، پزشک متخصص پوست از لیزر نیز استفاده می کند.
ندول ها برآمدگی های بزرگ و دردناک روی سطح پوست هستند که ممکن است به رنگ قرمز و یا هم رنگ خود پوست باشند و اما کیست ها ضایعاتی عمیق و پر از چرک هستند که به شکل جوش های بزرگ روی پوست ظاهر می شوند. کیستیک ها معمولاً دردناک هستند و می توانند موجب ایجاد جای جوش شوند.
علت جوش های درناک صورت مانند ندولار و کیستیک این است که منافذ پوست به دلیل تجمع چربی و سلول های مرده مسدود می شود و باکتری ها در این منافذ شروع به رشد کرده و باعث ایجاد عفونت می شوند. زمانی که این عفونت به عمق پوست نفوذ کند این نوع از جوش های غیر طبیعی به وجود می آیند.
برای درمان این عارضه های پوستی حتماً باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.
جوش ندولار و جوش کیستیک به دلایل متفاوتی از جمله موارد زیر ممکن است ایجاد شود.
برای درمان انواع جوش زیر پوستی می توانید از موارد زیر استفاده کنید:
?بیشتر بخوانید: روش های درمان سه سوته جوش صورت
برای انواع جوش صورت روش های درمانی مختلفی وجود دارد که با توجه به شدت جوش می توان از آن ها استفاده کرد. این روش های درمان جوش صورت عبارتند از:
برای درمان جوش های سرسفید، سرسیاه و جوش های خفیف از روش لایه برداری استفاده می شود. در این روش پزشک متخصص با استفاده از ابزارهای ویژه اقدام به پاکسازی و لایه برداری پوست می کند. لایه برداری اگر به طور مرتب و بلند مدت انجام شود، نتیجه بهتری خواهد داشت. این روش با عنوان قاتل جوش صورت نیز شناخته می شود.
تزریق کردن استروئید برای درمان جوش هایی مانند ندول ها و یا کیست ها به کار می رود. در این روش درمانی، استروئید را با یک سوزن بسیار نازک به داخل جوش تزریق می کنند و طی 24 ساعت جوش از بین می رود و التهابش کاهش پیدا می کند.
پلاژن تراپی یکی دیگر از روش های درمان جوش صورت است که باعث اکسیژن رسانی به پوست هم می شود. با انجام این روش آلودگی های روی سطح پوست کاملاً از بین می رود. پلاژن تراپی بهترین روش برای درمان جای جوش صورت هم می باشد که در واقع منجر به پاکسازی پوست می شود.
نور درمانی از روش های موثر برای درمان جوش صورت می باشد که با استفاده از دستگاه های نور درمانی و به کار بردن نورهایی به رنگ آبی و قرمز در کلینیک ها انجام می شود.این روش درمانی به 4 الی 6 هفته زمان نیاز دارد.
آکنه یا جوش یک چیز کاملا عادی است که در اغلب نوزادان مشاهده می شود. این جوش ها عمدتا پس از چند هفته از بین می روند. باید بگوییم که نگران این عارضه پوستی نباشید زیرا بدون درمان برطرف می شوند. از دیگر مواردی که شباهن زیادی به جوش نوراد دارد اما نیست می توان موارد زیر را نام برد.
جوش صورت یکی از مواردی است که همه افراد سعی در خلاصی از آن را دارند. یکی از دلایل ایجاد جوش اختلالات کبدی است. جوش هایی که در تاثیر از مشکلات کبد ایجاد می شوند عمدتا در نواخی زیر دیده می شوند:
به طور عمده دلیل اصلی این امر ابتلا به بیماری کبد چرب است.
شما به طور حتم حتی یک بار در زندگی با مشکلات پوستی دست و پنجه نرم کرده اید. شناخت علائم جوش صورت و دانستن پاسخ سوال انواع جوش در صورت نشانه چیست؟ می تواند به شما در درمان آن و دوری از عوارض جوش صورت بسیار یاری کند. زیرا جوش ها می توانند تاثیر زیادی بر روی زندگی شما بگذارند. جدای از تاثیری که بر زیبایی ظاهری شما می گذارد، می تواند اعتماد بنفس شما را نیز تحت تاثیر قرار دهد. زیرا اگر جوش های صورت شما عفونی باشد می تواند به باقی بخش های بدن نیز سرایت کند. همچنین اگر به درستی درمان نشوند می توانند با ایجاد جای جوش اثرات جبران ناپذیری از خود باقی بگذارند.
بیشتر بخوانید: درمان جای جوش