در هر رده سنی ممکن است صورت شما جوش زا شود که ممکن است مدتی باعث ناخوشایند به نظر رسیدن زیبایی شما شود که پس از درمان جوش هم ممکن است معضل جای جوش را داشته باشید؛ در اینجا با مجله زیبایی دکتر مطب همراه باشید تا روش های درمان جای جوش را معرفی کنیم.
اصولا افرادی که با روش های غیر اصولی اقدام به درمان جوش می کنند شاهد جای جوش هایی که به صورت فرورفتگی، برآمدگی و … است می شوید. تمامی این معضلات پوستی به دلیل جوش های سرسختی است که به موقع درمان نشده اند یا درمان درستی برای از بین بردن آنها انتخاب نشده است.
یکی از دلایل عدم موفقیت افراد در از بین بردن اثر جوش این است که افراد شناخت کافی نسبت به نوع مشکل پوستی خود ندارد. جای جوش هایی که روی صورتتان است همگی به یک شکل نیستند که برخی از رایج ترین انواع جای جوش عبارتند از:
?بیشتر بخوانید: انواع مختلف جوش صورت را بشناسید.
یکی از موارد بسیار مهمی که در درمان اسکارها تاثیر بسیار زیادی دارد، اقدام به درمان آنها در سریع ترین زمان است. زیرا با گذشت زمان وضعیت شما بدتر خواهد شد و طبیعتا درمان هم سخت تر خواهد بود. در ادامه به معرفی روش های خانگی و کلینیکی از بین بردن اثر جوش خواهیم پرداخت.
میکرودرم ابریژن روشی تقریبا تهاجمی برای درمان است. در این روش پزشک با استفاده از کریستال های ریز، سطح پوست را پاکسازی می کند و پس از چندین جلسه منجر به صاف و یکدست شدن پوست می شود.
یکی از روش های موثر درمان جای جوش، میکرونیدلینگ می باشد. در این روش پزشک با دستگاه مخصوصی که روی آن سوزن های بسیار ریزی تعبیه شده است به منظور تحریک جای جوش و از بین بردن آنها استفاده می کند. میکروندیلینگ هم مانند میکرودرم ابریژن یک روش تهاجمی است و باید پس از اتمام هر جلسه از زخم های روی پوستتان به خوبی مراقبت کنید.
این نوع لیزر به دلیل خاصیتی که دارد سطح زیرین پوست را تحریک می کند و باعث کلاژن سازی و ترمیم اسکار می شود. برای اینکه از این روش نتیجه بگیرید باید صبر و شکیبایی داشته باشید.
یکی از روش های موثر درمان اسکار آکنه سابسیژن است. البته این روش درمانی تنها برای نوع خاصی از اسکارها و جای جوش ها مناسب هستند، بنابراین پس از تشخیص پزشک این کار را انجام دهید.
در این روش ابتدا ناحیه توسط بی حسی موضعی بی حس می شود و پس از آن با سوزن مخصوصی به نام نوکور، چسبندگی های زیر اسکار یا جای جوش آزاد می شود.
در این روش با پرتو لیزر اربیوم و نفوذ آن به لایه های زیرین پوست منجر به تحریک بافت آن قسمت می شود که همین کار منجر به کلاژن سازی پوست و در نهایت درمان جای جوش می شود. البته از لیزر اربیوم یاگ برای از بین بردن لبه های زخم و ناهمواری های پوستی هم استفاده می شود.
?بیشتر بخوانید: چگونگی درمان جوش های بلوغ
گرما به افزایش گردش خون در یک ناحیه کمک می کند و گلبول های سفید و آنتی بادی های بیشتری را برای مبارزه با عفونت به آن ناحیه می آورد.
قرار دادن کمپرس آب گرم روی جوش ممکن است یکی از بهترین درمان های خانگی باشد که می توانید امتحان کنید، زیرا ساده و مقرون به صرفه است.
کمپرس گرم را هر بار به مدت 10 تا 15 دقیقه روی محل قرار دهید. این کار را سه یا چهار بار در روز و هر روز انجام دهید تا زمانی که جوش از بین برود.
تحقیقات انجام شده در سال 2022 نشان داده است که روغن درخت چای دارای خواص ضد باکتریایی و ضد عفونی کننده قوی است. این خواص ممکن است به درمان عفونت باکتریایی که باعث ایجاد جوش می شود کمک کند.
روغن درخت چای را نباید مستقیماً روی پوست مالیده شود، زیرا می تواند اثر سوزش داشته باشد. در عوض، پنج قطره روغن درخت چای را با یک قاشق چای خوری روغن نارگیل یا زیتون مخلوط کنید.
روغن درخت چای رقیق شده را روی یک تکه پنبه بریزید و آن را دو یا سه بار در روز روی جوش قرار دهید. ممکن است متوجه جمع شدن جوش شوید. در صورت مشاهده هرگونه احساس سوزش یا واکنش های دیگر به روغن، باید استفاده از روغن را متوقف کنید.
?بیشتر بخوانید: پاکسازی پوست با فیشیال صورت
وقتی پیاز خام روی پوست مالیده شود، ممکن است فواید زیادی برای پوست داشته باشد و بجوشد. تحقیقات نشان می دهد که پیاز دارای اثر ضد باکتریایی است که ممکن است به جلوگیری از عفونت ناشی از جوش باز کمک کند.
همچنین ممکن است به جلوگیری از ایجاد جای زخم در هنگام بهبودی زخم کمک کند. بر اساس یک مطالعه در سال 2018، افرادی که از عصاره پیاز روی جای زخم استفاده کردند، به اندازه افرادی که از ژل سیلیکون استفاده کردند، جای زخم را کاهش دادند.
این امر می تواند پیاز را در جلوگیری از زخم شدن به عنوان جای جوش مفید کند.
منبع : کلینیک زیبایی قوی سفید