یکی از روش های زیبایی برای اصلاح فرم بینی استفاده از فیلر یا ژل است، با تزریق ژل به محل مورد نظر ایراد های ظاهری بینی به طور موقت از بین می روند. اما برخی مواقع به درخواست بیمار و به توصیه پزشک، نیاز به تخلیه فیلر بینی و از بین بردن اثر است. ما در این مقاله از مجله دکتر مطب درباره این موضوع و دلایل انجام آن بحث خواهیم کرد و شما را با نحوه تخلیه ژل بینی آشنا خواهیم کرد.
تزیرق فیلر بینی یک روش غیر جراحی برای اصلاح فرم بینی است، این روش توسط متخصص پوست، مو و زیبایی و با تزریق یک ماده پرکننده مانند اسید هیالورونیک به بینی انجام می شود.
فیلر بینی یک روش موقت و برگشت پذیر است. مدت ماندگاری فیلر بینی و ژل آن حدود 6 ماه تا یک سال است و بعد از آن خود به خود در بدن تجزیه و جذب می شود.
بیشتر بخوانید ?سن مناسب برای تزریق فیلر بینی چه زمانی است؟
اگر بیمار از نتیجه تزریق ژل راضی نباشد و در اثر تزریق ژل عوارضی جدی برای بیمار به وجود بیاید، پزشک می تواند آن را تخلیه و مشکل را حل کند. در صورت وجود هر یک از مشکلات زیر نیاز به تخلیه فیلر بینی است:
چند روز بعد از تزریق ژل، نتیجه اصلی نمایان می شود، ممکن است فرد از تغییرات ایجاد شده در بینی خود راضی نباشد و با وجود هزینه ای که کرده، درخواست تخلیه ژل را دارد و پزشک بنابر درخواست بیمار این کار انجام می دهد.
تزریق بیش از حد، باعث می شود چهره فرد غیرطبیعی یا اغراق آمیز به نظر برسد. در این شرایط هم بیمار از نتیجه فیلر راضی نیست و هم ممکن است، برای او برخی عوارض فیلر بینی را به دنبال داشته باشد. بهترین کار برای حل این مشکل تخلیه فیلر بینی است.
زمانی که ژل به درستی در محل مورد نظر تزریق نشود، فرد به نتیجه دلخواه خود نمی رسد و این وضعیت ممکن است باعث شود چهره فرد غیر طبیعی به نظر برسد؛ در این حالت تخلیه ژل توسط پزشک توصیه می شود.
در صورتی که ژل به صورت نامتقارن به بینی تزریق شده باشد، هماهنگی خطوط طبیعی صورت و بینی به هم می خورد و چهره فرد نامتعادل می شود. در این شرایط فرد چهره طبیعی خود را از دست می دهد و ممکن است نیاز به تخلیه ژل داشته باشد.
ممکن است فرد بعد از تزریق ژل دچار حساسیت شود، این حساسیت می تواند شامل قرمزی، تورم و خارش و … باشد که در صورت برطرف نشدن آن، باید برای تخلیه فیلر بینی اقدام کرد.
اگر تزریق ژل باعث ایجاد واکنش و آلرژی در بدن شود ، احتمال ایجاد عفونت در محل تزریق بیشتر می شود. در این حالت برای از بین بردن عفونت و یا پیشگیری از گسترش آن تخلیه فیلر صورت می گیرد.
ممکن است بعد از تزریق فیلر، ژل به خوبی در محل تزریق پخش نشود و در یک جا جمع شود و یا گلوله گلوله شود. در این حالت ژل به صورت برجستگی در بینی ظاهری می شود که ناخوشایند است. یکی از گزینه حل این حالت تخلیه ژل است.
اگر ژل به نزدیک به رگ ها و ورید های بینی تزریق شود احتمال مسدود شدن شریان های اضطراری وجود دارد که باعث کاهش اکسیژن رسانی به سایر نقاط شود. همچنین ممکن است ژل وارد جریان خون شود و یا به عصب های نزدیک چشم آسیب وارد کند. در این حالت تخلیه فیلر بینی الزامی است.
اگر تزریق فیلر، نزدیک پوست انجام شود، باعث تغییر رنگ پوست می شود. این تغییر رنگ بیشتر در اطراف چشم مشاهده می شود و رنگ پوست به صورت آبی روشن تا تیره در می آید.
همانطور که در بالا گفتیم؛ فیلر بینی از هیالورونیک اسید تشکیل می شود، بنابراین برای از بین بردن و تجزیه آن، باید از آنزیم هیالورونیداز استفاده کرد. با تزریق این آنزیم می توان ژل بینی را به راحتی تخلیه کرد.
بنابراین اگر فردی از ژل هیالورونیک اسید تزریق شده به بینی خود راضی نیست، می تواند برای تخلیه آن به پزشک مراجعه کند. این آنزیم باعث تجزیه هیالورونیک اسید و جذب آن توسط بدن می شود و در نهایت از بدن دفع خواهد شد.
بیشتر بخوانید ?هزینه تزریق فیلر بینی چقدر است؟
برای تجزیه و از بین بردن ژل باید مراحل زیر را انجام داد:
برای بهبودی سریع بیمار، باید مراقبت های بعد از تزیق و تخلیه انجام شود:
در صورت وجود مشکلات جدی در بینی و عدم رضایت بیمار می توان با تزریق آنزیم، ژل تزریق شده را تجزیه و از بین برد.