یکی از مشکلات پوستی که برای افراد جامعه به وجود می آید بروز جوش های هورمونی است، این جوش ها، زیبایی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و در برخی موارد ممکن است برای فرد عذاب آور باشد. اگر شما جز افرادی هستید که از جوش های رنج می برید و به دنبال درمان آن ها هستید، به شما توصیه می کنیم این مقاله از دکتر مطب را تا آخر بخوانید و با راه های درمان جوش های هورمونی آشنا شوید.
جوش های هورمونی به صورت کیست های کوچک ملتهب، جوش های سر سیاه و سر سفید بر روی صورت، شانه، سینه و کمر به وجود می آید.
قبل از پرداختن به درمان جوش های هورمونی باید با علت ایجاد این مشکل و عوامل موثر بر ایجاد این مدل از انواع جوش آشنا شوید.
جوش های هورمونی با تغییرات هورمونی و با افزایش بیش از حد هورمون تستسترون به وجود می آید. این هورمون سبب تولید سبوم اضافه و ماده چرب در غده های چربی می شود. با تجمع چربی های اضافی منافذ پوست بسته می شود و باعث ایجاد آکنه و جوش هورمونی می شود.
👈 بیشتر بخوانید: آیا با روش های درمان جوش بلوغ آشنایی دارید؟
در صورت بروز علایم زیر باید برای درمان جوش های هورمونی اقدام کرد:
پزشک برای برطرف کردن جوش های هورمونی، روش های زیر را توصیه می کند:
برای درمان برخی از جوش هورمونی می توان از روتین روزانه پوستی استفاده کرد، شستشوی مرتب صورت، استفاده از محصولات بهداشتی مناسب پوست می تواند، چربی های اضافی و آلودگی را از بین ببرد.
کمبود آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب امگا ۳ باعث التهاب و ایجاد جوش هورمونی می شود. رعایت یک رژیم غذایی حاوی آنتی اکسیدان و اسید چرب امگا ۳ به کاهش التهاب و حساسیت پوست کمک زیادی می کند.
معمولا برای از بین بردن جوش های هورمونی متوسط تا شدید از داروهای آنتی بیوتیک خوراکی و موضعی تجویز می شوند. تتراسایکلین، کلیندامایسین، ترومایسین، داکسی سایکلین، ماینوکسی سایکلین و داکسی سایکلین از جمله آنتی بیوتیک های مورد استفاده در برطرف کردن جوش های هورمونی هستند.
رتینوئید از مشتقات ویتامین A است کە در بازسازی پوست نقش دارد و در برخی موارد از این دارو به صورت خوراکی و موضعی در درمان جوش های هورمونی استفاده می شود.
بسیاری از کرم ها، ژل ها و لوسیون ها حاوی رتینوئید هستند، رایج ترین ترتینوئین است کە برای درمان جوش های هورمونی به کار می رود.
مصرف داروهای هورمونی مانند قرص ضد بارداری به تعادل هورمون ها کمک می کند و از بروز جوش های هورمونی جلوگیری می کند و در صورت مصرف آن ها را درمان می کنند.
سیپروترون، اسپیرونولاکتون و فلوتامید از دیگر داروهای هورمونی برای درمان جوش هورمونی هستند.
آلفاهیدروکسی اسید در کرم ها و ماسک های بدون نسخه وجود دارد و باعث یاک سازی سلول های مرده پوست و درمان جای جوش هورمونی در سطح پوست نقش دارد.
لیزر نوعی نور قوی است با طول موج معین به سطح پوست تابانده می شود و باعث از بین رفتن جوشهای هورمونی و تحریک بافت پوست برای کلاژن سازی و بازسازی پوست می شود.
در روش فیشیال صورت متخصص با کمک مواد و محصولات مناسب به درمان جوش ها کمک می کند و با دستگاه های تخصصی مانند ماسک LED به بهبودی جوش و پوست اطراف آن کمک خواهد کرد.
👈 بیشتر بخوانید: بهترین راه های درمان اگزما پوستی
برای از بین بردن جوش های هورمونی چند روش خانگی بی ضرر وجود دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم:
مصرف روزانه چای سبز و استفاده از لوسیون ها و ژل های حاوی عصاره چای سبز در بهبود جوش های هورمونی تاثیر دارد. چای سبز حاوی ترکیبات ضد التهابی است و می تواند در از بین بردن التهاب و قرمز موثر باشد.
برای استفاده از روغن درخت چای باید آن را با روغن دیگری مانند روغن جوجوبا، نارگیل یا زیتون ترکیب کرد و بر روی محل جوش به مدت یک شب قرار داد.
تکرار این روش درمانی به بهبود جوش و از بین بردن آن کمک خواهد کرد. ترکیبات درخت چای در کاهش التهاب، قرمزی و کاهش علائم جوش های هورمونی تاثیر دارد.
مصرف دمنوش های گیاه پنج انگشت و استفاده از دم کردن این گیاه به صورت لوسیون به پاکسازی و از بین بردن جوش کمک می کند. گیاه پنج انگشت دارای خاصیت متعادل سازی هورمون های مانند استروژن و پروژسترون است از بروز جوش های هورمونی جلوگیری می کند و در صورت ایجاد این نوع جوش ها، می توان از این گیاه برای درمان آنها استفاده کرد.
👈 بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع جوش زیر پوستی
برای درمان و از بین بردن جوش های هورمونی روش های زیادی وجود دارد که براساس شدت آن می توان مناسب ترین روش را انتخاب کرد.
استفاده از داروها و پماد های موضعی، داروهای خوراکی، مراقبت های پوستی، تغییر برنامه غذایی، فیشال و نور درمانی و روش های خانگی مانند استفاده در چای سبز، روغن درخت چای و … از جمله روش های درمان جوش های هورمونی هستند.