تا چند سال پیش عمل جراحی بینی تنها روش برای اصلاح فرم بینی بود. کسانی که قصد داشتند فرم بینی خود را تغییر دهند، ناچار باید زیر تیغ جراحی می رفتند. اما امروزه با روش تزریق ژل و بدون عمل جراحی می توان این کار را انجام داد. به عمل زیبایی بینی بدون جراحی، تزریق فیلر بینی می گویند. در ادامه درباره این روش، مزایا و معایب آن بحث خواهیم کرد. با دکتر مطب همراه باشید.
فیلر دماغ یک عمل زیبایی موقت برای اصلاح فرم بینی است، که با تزریق ژل انجام می شود. در این روش تغییرات جزئی در فرم بینی مانند صاف شدن تیغه ها، از بین بردن برجستگی و فرو رفتگی ها و لیفت سر بینی ایجاد می شود.
این عمل دائمی نیست و ماندگاری فیلر بینی به مدت 6 ماه است. بعد از گذشت 6 ماه تغییرات ایجاد شده در فرم بینی، کم کم از بین می رود و نیاز به تزریق مجدد ژل است. از مهم ترین مزیت های تزریق فیلر دائمی نبودن آن است، به این دلیل که اگر فرد از نتیجه عمل راضی نباشد بعد از گذشت مدت زمان مشخص شده، بینی به حالت اصلی خود برمی گردد.
در این روش که یک عمل سرپایی محسوب می شود، فرد دراز می کشد. پزشک محل مورد نظر را با محلول تمیز می کند، بی حسی اعمال می شود و بعد از بی حس شدن مقداری از ژل را با دقت به بینی تزریق می کند. در مرحله آخر پزشک محل تزریق را به آرامی صاف می کند.
?بیش تر بخوانید: فیلر چانه به چه منظور تزریق می شود؟
کسانی که بینی گوشتی دارند، ممکن است از نتیجه این روش زیبایی راضی نباشند زیرا با تزریق فیلر به بینی، حجم بینی افزایش می یابد و برآمدگی آن کم می شود. هدف از انجام تزریق فیلر بینی برای بینی گوشتی صاف جلوه دادن بینی و تیغه های آن است.
بنابر این افرادی که قصد کوچک کردن پره های بینی و باریک کردن بینی را دارند، نتیجه خوبی از این روش بدست نمی آورند. عمل جراحی بینی در این حالت بهترین گزینه است.
تزریق ژل به بینی استخوانی برای اصلاح قوز و ناهموار بودن، لیفت سر بینی مناسب است. معمولا تزریق فیلر برای بینی استخوانی نتیجه بهتری نسبت به بینی گوشتی دارد.
قبلا برای انجام این کار از فیلرهای حاوی سیلیکون و کلاژن گاوی استفاده می کردند. امروزه به دلیل اطمینان از ایمن بودن فیلر هیالورونیک اسید و کلسیم هیدروکسی آپاتیت بیش تر از این دو نوع استفاده می شود. البته فیلرهای هیالورونیک اسید و کلسیم هیدروکسی آپاتیت تفاوت هایی با هم دارند که در زیر به آن ها اشاره می کنیم.
فیلر بینی هیالورونیک اسید به دلیل لطافت و ظریف بودن حس خوب و طبیعی بودن را در بینی به فرد می دهد. در عوض به راحتی، با سرعت حل می شود و بینی به حالت قبل باز می گردد. برعکس این ماجرا در هنگام استفاده از فیلر کلسیم هیدروکسی آپاتیت اتفاق میافتد. یعنی به دلیل سفت بودن، این فیلر با سرعت کمتری حل می شود ولی حس غیر طبیعی بودن در بینی را به فرد می دهد.
فیلر کردن بینی در مشکلاتی مانند اختلالات تنفسی و انحراف، پیچ خوردگی ، برداشتن قوز، شکستگی و کوچک کردن پره های بینی مناسب نمی باشد. اما برای بر طرف کردن ایرادهای جزئی به صورت موقت گزینه مناسبی است. در موارد زیر کاربرد دارد:
?بیش تر بخوانید: با نحوه تزریق فیلر خط خنده بیش تر آشنا شوید.
بسیاری از مراجعان از ما این سوال را از ما می کنند که آیا فیلر بینی خوبه؟ آیا انجام فیلر بینی عوارضی دارد؟ عوارض فيلر كردن بيني چيست؟ در پاسخ به این سوالات باید بگوییم که این روش مانند سایر عمل ها دارای عوراض جانبی می باشد که بعد از گذشت چند روز بر طرف می شوند. البته برخی از خطرات بسیار نادر هستند و ممکن است که هیچ وقت اتفاق نیفتند.
درد، تورم و قرمزی در محل تزریق طبیعی است و بعد از گذشت چند روز از بین می رود. ولی در صورت مشاهده دیگر موارد باید به پزشک مراجعه کرد.
بعد از تزریق تا زمان بهبودی کامل لازم است موارد “مراقبت بعد از فیلر بینی“ به خوبی رعایت شوند تا نتیجه بهتری داشته باشد.
این روش درمانی به دلیل اینکه با هدف زیبایی بینی صورت می گیرد تحت پوشش بیمه قرار ندارد، اما باز هم هزینه فیلر بینی نسبت به جراحی بینی هزینه کمتری دارد.
از عوامل موثر در هزینه تزریق ژل بینی عبارتند از:
برخی از افراد به دلیل این که عمل جراحی زیبایی بینی نیاز به بی هوشی کامل دارد و زمان بهبودی آن زیاد است، به سراغ تزریق فیلر بینی می روند. این روش هم اگر توسط متخصص با تجربه صورت نگیرد، عواقبی بدی را به دنبال دارد. بنابراین انتخاب پزشک با تجربه و مهارت بالا بسیار اهمیت دارد.