جوش ها انواع بسیار مختلفی دارند که یکی از رایج ترین آنها جوش های چرکی است. جوش های حاوی چرک می توانند در هر جایی از بدن ظاهر شوند، اما اغلب در صورت، قفسه سینه، شانه ها، باسن، بازوها و گردن دیده می شوند. درمان سریع و دقیق، بهویژه برای جوش های چرکی، میتواند خطر شیوع مجدد و اسکار را کاهش دهد. در این مقاله به روش های درمان جوش چرکی می پردازیم؛ با مجله زیبایی دکتر مطب همراه باشید.
همه انواع جوش ها چرک تولید نمی کنند، فقط پاسچول ها، کیست های آکنه و ندول های آکنه می توانند چرکی باشند. بنابراین جوش های سرسفید، سرسیاه و پاپول ها جزء جوش های چرکی نمی باشند.
روش های درمان جوش های چرکی بسیار متنوع هستند و یک فرد ممکن است نیاز به بررسی چند گزینه داشته باشد تا مشخص کند چه چیزی برای او مفید است.
افراد می توانند قبل از مصرف مکمل ها یا ترکیب داروهای بدون نسخه، گزینه های درمان خانگی جوش های چرکی را امتحان کنند. اما به طور کلی روش های درمان خانگی در اکثر مواقع یک روش درمانی موقتی هستند و در صورتی که تمایل به درمان همیشگی این جوش ها دارید باید از یک پزشک کمک بگیرید.
از جمله بهترین روش های درمان جوش چرکی عبارتند از:
برخی از تحقیقات نشان میدهند که برخی از درمان های خانگی میتوانند به آکنه کمک کنند، اما قبل از اینکه آنها گزینه های درمانی مناسبی در نظر گرفته شوند، مطالعات بیشتری مورد نیاز است. از جمله درمان خانگی این جوش های دردناک عبارتند از:
اگر حتی نمی خواهید هیچ کاری برای درمان این جوش ها انجام دهید؛ حداقل آنها را هم نترکانید. در صورت فشردن یا ترکاندن جوش های چرکی مدت زمان بهبودی را از روزها به هفته ها افزایش می دهید و احتمال ماندن جای جوش حتی پس از درمان آن هم وجود دارد.
? بیشتر بخوانید: روش های درمان جوش های زیر پوستی را بشناسید.
یک روش درمان خانگی این جوش های دردناک قرار دادن تکه ای یخ به طور مستقیم روی آنها است. این کار برای درمان این جوش ها در صورت و بدن می تواند بسیار موثر باشد.
روغن های گیاهی مانند روغن درخت چای و روغن اسطوخودوس می توانند در درمان این نوع از جوش ها موثر باشند. برای استفاده از روغن ها به منظور درمان جوش های دردناک می توانید دو الی سه قطره از این روغن ها را روی تکه ای پنبه بریزید و روی جوش های خود بزنید.
از جمله رایج ترین داروهای درمان جوش چرکی عبارتند از:
بنزوئیل پراکسید به از بین بردن باکتری های موجود در منافذ پوست شما کمک می کند که می تواند منجر به ایجاد جوش های چرکی شود.
بنزوئیل پراکسید می تواند رتینوئیدهای تجویزی خاصی را در صورت استفاده همزمان غیرفعال کند و ممکن است برای پوست تحریک کننده باشد. اگر با مصرف این دارو پوست شما تحریک می شود، میتوانید دفعات مصرف آن را کاهش دهید و یا مدت زمانی که این دارو روی پوست شما است را کاهش دهید.
اسید سالیسیلیک با از بین بردن سلول های مرده پوست در سطح پوست عمل می کند و از مسدود شدن منافذ پوست جلوگیری می کند. این مورد هم می تواند برای پوست تحریک کننده باشد.
رتینوئیدها معمولاً داروهای خط اولی هستند که برای درمان انواع آکنه، به ویژه جوش روی صورت استفاده می شوند.
هنگام استفاده از رتینوئیدها، ممکن است نسبت به آفتاب حساس تر شوید و کمی خشکی پوست را تجربه کنید. یک مرطوب کننده روزانه با SPF می تواند کمک کننده باشد.
اگر می خواهید جوش های چرکی را برای همیشه از بین ببرید و یا حوصله و زمان کافی برای تکرار روش های درمان خانگی ندارید می توانید به یک پزشک و یا یک کلینیک زیبایی برای درمان این جوش ها مراجعه کنید. پزشک ممکن است یکی و یا ترکیبی از روش های درمانی زیر را برای از بین بردن جوش های چرکی اتخاذ کند:
یکی از بی نظیرترین روش های درمان انواع جوش اعم از جوش های چرکی پکیج درمانی جوش است. در این روش پزشک با توجه به شدت آکنه و نوع آن از برندهای درمانی مختلفی در کنار دستگاه های غیر تهاجمی برای درمان جوش ها استفاده می کند. البته برای نتیجه بخشی و درمان قطعی آن ها نیاز است که این روش درمانی چندین بار در فواصل زمانی تعیین شده توسط پزشک تکرار شود.
یکی از روش های درماناین جوش ها استفاده از لایه بردارهای شیمیایی توسط پزشک است. لایه بردارهای شیمیایی دارای سه نوع هستند که پزشک با توجه به نیاز مراجعه کننده بهترین روش را برای درمان جوش های وی انتخاب می کند.
پزشک با استفاده از میکرودرم ابریژن لایه برداری سطحی پوست را انجام می دهد و با این کار جوش های سطحی و خفیف را از بین می برد.
یکی دیگر از روش های درمان جوش و جای جوش میکرونیدلینگ است. در این روش درمانی پزشک توسط سوزن های ریز و کوچکی که وارد پوست فرد می کند پوست را وادار به کلاژن سازی بیشتر می کند. کلاژن سازی پوست باعث صاف شدن سطح پوست و از بین رفتن جوش و زخم های روی صورت می شود.
مراقبت منظم و ملایم از پوست یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از انواع جوش است.
مراقبت صحیح از پوست می تواند شامل موارد زیر باشد:
افراد همچنین می توانند با روش های زیر سلامت پوستشان را ارتقا دهند و از ایجاد جوش های چرکی جلوگیری کنند:
? بیشتر بخوانید: کاربرد فیشیال صورت و تاثیر آن بر درمان جوش
بهتر است درمان این جوش های دردناک به سرعت آغاز شود تا خطر ایجاد اسکار کاهش یابد.
مشاهده بهبودی از روش های درمان خانگی ممکن است زمان بر باشد. به توصیه آکادمی پوست آمریکا افرادی که دارای جوش های چرکی هستند اگر بعد از 6 تا 8 هفته درمان خانگی هیچ نتیجه ای را مشاهده نکردند باید به یک متخصص پوست مراجعه کنند.
اگر این جوش ها بر عزت نفس، زندگی اجتماعی و تمایل فرد به بیرون رفتن اثر نامطلوب دارند، مراجعه به پزشک برای کمک به درمان جوش چرکی بسیار مهم است.